Tornar

El 19 de novembre, última ruta teatralitzada al passeig

08
Nov
2022
Ruta de l'aigua
Comparteix

Pel que fa a la Ruta de l’aigua, se n’han programat 34 sessions, bona part de les quals adreçades a grups escolars, col·lectius de dones, associacions de veïns i col·lectius amb necessitats especials, atès que es tracta d’una ruta especialment dissenyada com a activitat inclusiva oberta a tothom que permet conèixer el passeig i la riquesa natural i paisatgística de l’entorn, amb una especial atenció a l’aigua com a recurs bàsic per a la vida. La darrera ruta prevista tindrà lloc el dissabte 19 de novembre a les 11 del matí, i les inscripcions es poden realitzar a través de l’aplicatiu inscripcionsreus.cat.

Per la seva banda, la Ruta cultural, conduïda pel personatge de la venedora d’anissos, ha proposat un recorregut pel passeig per descobrir-ne alguns detalls de la història i les anècdotes i costums que hi ha viscut diverses generacions de reusenques i reusencs. Ha ofert un total de 24 sessions obertes al conjunt de la ciutadania i d’altres d’adreçades específicament a col·lectius ciutadans de totes les edats. La darrera ruta de la programació d’enguany va tenir lloc el passat 22 d’octubre.

Totes les rutes, de caràcter gratuït, han anat a càrrec d’ANS Educació i s’emmarquen en l’oferta general d’activitats que tenen lloc al passeig de la Boca de la Mina un cop culminada la recuperació de l’espai.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, que va culminar el mes de maig amb la inauguració dels nous espais del Jardí Agrari del Camp i del Parc de les Olors, ha comptat amb un pressupost de 3,1 milions d’euros, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través dels fons FEDER.

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials