Ajuntament de Reus

El camí d’entrada de l’aigua

Estretament vinculat al calendari festiu i als costums de lleure, el passeig de la Boca de la Mina és una peça destacada del procés de desenvolupament de la ciutat, sobretot en relació a la captació i l’aprofitament d’un bé tan preuat i escàs com l’aigua.

Al llarg del seu recorregut, acull construccions de gran valor patrimonial, com la Boca de la Mina o el molí de la Vila, i en l’entorn més proper hi trobem el conjunt residencial dels Blocs Bofill, al barri Gaudí, o l’imponent recinte de l’Institut Pere Mata. 

Maons fets a mà

Per pavimentar el passeig s’han fet servir maons fets a mà. És un tipus de paviment tradicional molt utilitzat pel modernisme que trobem també al recinte de l’Institut Pere Mata i a les entrades d’alguns masos. De maons com aquests a Reus se’n va produir durant molts anys, ja que la indústria ceràmica va ser una de les més destacades al tombant dels segles XIX i XX. La bòbila Sugranyes és un espai museïtzat de la ciutat que ens explica part d’aquesta història.

 

Imatge del passeig, amb el camí per a vianants
Una altra imatge del passeig
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.