www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

El camí d’entrada de l’aigua

Estretament vinculat al calendari festiu i als costums de lleure, el passeig de la Boca de la Mina és una peça destacada del procés de desenvolupament de la ciutat, sobretot en relació a la captació i l’aprofitament d’un bé tan preuat i escàs com l’aigua.

Al llarg del seu recorregut, acull construccions de gran valor patrimonial, com la Boca de la Mina o el molí de la Vila, i en l’entorn més proper hi trobem el conjunt residencial dels Blocs Bofill, al barri Gaudí, o l’imponent recinte de l’Institut Pere Mata. 

Maons fets a mà

Per pavimentar el passeig s’han fet servir maons fets a mà. És un tipus de paviment tradicional molt utilitzat pel modernisme que trobem també al recinte de l’Institut Pere Mata i a les entrades d’alguns masos. De maons com aquests a Reus se’n va produir durant molts anys, ja que la indústria ceràmica va ser una de les més destacades al tombant dels segles XIX i XX. La bòbila Sugranyes és un espai museïtzat de la ciutat que ens explica part d’aquesta història.

 

Imatge del passeig, amb el camí per a vianants
Una altra imatge del passeig
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials