www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

Projecte de millora i recuperació del passeig

L’actuació al passeig de la Boca de la Mina es planteja condicionar i dignificar un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental de la ciutat i afavorir-ne tots aquells usos que contribueixin a mantenir-ne la identitat. Això passa per consolidar el seu caràcter com a espai d’esbarjo i per a les activitats de pràctica esportiva i de salut respectuoses amb el medi, per promocionar els seus valors culturals i històrics, i per preservar els usos agrícoles associats, i convertir-lo en una peça central de les actuacions de preservació del medi natural.

Un projecte d’intervenció integral

El projecte inclou una actuació urbanística de condicionament del passeig que en mantindrà el caràcter natural, millorarà les condicions de drenatge i il·luminació i recuperarà elements de valor històric.

El projecte inclou una actuació urbanística troncal de condicionament del passeig, que mantindrà el caràcter natural de l’espai però que millorarà les condicions de drenatge i il·luminació, i recuperarà elements de valor històric. Aquesta actuació també transformarà dues zones verdes, ara no urbanitzades, en dos nous espais: el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors.

Més enllà de la intervenció urbanística, el projecte inclou tota una sèrie d’accions de dinamització, com ara rutes culturals teatralizades, rutes de natura i descoberta del medi i itineraris de salut. Així mateix, preveu la implementació de tecnologies al servei de la difusió i el coneixement en el marc del plantejament de les smart cities.

L’actuació està inclosa dins del PO FEDER 2017-2020, que té com a objectiu el creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, i de manera específica en l’eix 6, centrat en la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural. Compta amb un pressupost de 3,1 M€, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través dels fons FEDER.

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials

S'han de publicar els events