www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

"De nou lluirà"

“De nou lluirà”. És el lema de l’Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric que va obrir portes a tocar de la Boca de la Mina el 1900. El projecte arquitectònic de Lluís Domènech i Montaner destaca el paper terapèutic de la natura: els malalts no havien de tenir la sensació d’estar tancats. 

El pintor Joaquim Mir hi va fer una estada de salut entre 1905-1911 i va ser a Reus i a l’Aleixar uns anys més, que va aprofitar per pintar alguns paisatges. Com aquest quadre, titulat La bassa nova (Museu Nacional d'Art de Catalunya).

El Dr. Emili Biansó

Emili Briansó Planes va néixer a Reus el 1863. Metge forense, atenia també els malalts ingressats a ca l’Agulla, un lloc d’acolliment psiquiàtric que hi va haver a l’actual carrer de Sardà. Va ser un dels impulsors del Manicomi de Reus i el va dirigir fins al 1897. De 1910 a 1912 va ser alcalde de Reus, i va impulsar la millora de l’Hospital de Sant Joan i de la Casa de la Caritat. En honor seu, el passeig de la Boca de la Mina, quan es va inaugurar, es va batejar com a passeig de Briansó.

Fotografia del Dr. Emili Briansó
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials