Ajuntament de Reus

Rutes de l'aigua

A Reus, l’aigua ha estat un recurs escàs històricament, de manera que la necessitat d’aconseguir-la ha llegat nombrosos regs, dipòsits i canalitzacions. Aquesta ruta pel passeig ens acosta exemples destacats d’aquesta història antiga i recent.

Al llarg dels diferents punts del recorregut la ruta ens proposa també una mirada a un paisatge que l’aigua contribueix a definir i a modelar: barrancs, rieres, fonts, mines subterrànies... Un entorn singular que avui ens planteja de nou el repte de gestionar aquest patrimoni natural per preservar la riquesa i els trets d’identitat d’un paisatge únic.

Les rutes de l’aigua

Acostar-se a la riquesa natural del passeig des de la poesia i i l’experiència dels sentits: és la proposta de la ruta guiada que recorre diferents punts del passeig. A carrec d’ANS Educació, la ruta és gratuïta i oberta a tots els públics, amb un marcat caràcter inclusiu. Consulteu el calendari previst i feu la inscripció des d’aquest espai.

Vídeo promocional

Ruta de l'aigua

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.