Ajuntament de Reus

Ruta cultural

Al llarg dels 11 punts del recorregut, la ruta cultural pel passeig ens acosta alguns episodis del desenvolupament de la ciutat de Reus, com la construcció d’infraestructures tan destacades com el pantà de Riudecanyes o el naixement del barri Gaudí. Amb el referent de l’Institut Pere Mata, l’empremta del modernisme hi és especialment present i marca la configuració mateixa d’un passeig avui recuperat com a espai de memòria i paisatge viu.

A partir de la figura de la venedora d’anissos, aquesta ruta pel passeig ens convida també a resseguir l’aportació de les dones a la construcció de la ciutat.

Ruta teatralitzada

La figura de la venedora d’anissos és l’eix conductor d’una ruta guiada pel passeig. La ruta, a carrec d’ANS Educació, és gratuïta i oberta a tots els públics. Consulteu el calendari previst i feu la inscripció des d’aquest espai.

Vídeo promocional

Ruta cultural

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.