www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

Els blocs Bofill

Voreres amples, una llarga avinguda central, edificis amb colors a les façanes: blau cobalt, verd, groc. El barri Gaudí va néixer com una petita ciutat projectada pel Taller d’Arquitectura de Ricard Bofill, que arribava a Reus de la mà de la família Carandell. 

El projecte aprovat per l’Ajuntament el 1966 preveia construir 600 habitatges de protecció oficial: habitatges de 65 m2 pensats per a tota una família, amb serveis que llavors eren poc habituals, com calefacció, aigua calenta sanitària o televisió.

En el moment de projectar-lo, el Taller Bofill preparava altres intervencions similars, com el Walden 7 de Sant Just Desvern. El barri Gaudí va ser la primera que es va fer realitat.

La família Carandell

Joan Carandell Marimón, economista, advocat i empresari, casat amb Josefina Robusté, va comprar l’antic mas Bové després de la guerra civil, i uns anys més tard la família s’hi va traslladar des de Barcelona per refer-se de greus problemes econòmics. Més tard es van instal·lar a Madrid, i el 1962 van tornar a Barcelona. El mas es va vendre a la dècada dels anys 70.

Els darrers anys de la seva vida, Joan Carandell va iniciar una destacada trajectòria com a escriptor, i sempre va obrir les portes de casa seva a les noves generacions d’escriptors del moment. Tant ell com la seva dona van ser grans lectors i bibliòfils. Van tenir set fills: Lluís, Assumpció, Josep Maria, Joan, Teresa, Mercè i Cristian. La seva filla Assumpció es va casar amb el poeta José Agustín Goytisolo. L’estela intel·lectual dels Carandell va deixar empremta, des del mas de Reus, en les joves generacions d’escriptors i lletraferits reusencs.

 

Els Blocs Bofill
El balcó del Mas Carandell
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials