Ajuntament de Reus

Aigua i reg

El passeig de la Boca de la Mina connecta també la ciutat amb espais agrícoles tradicionals. Les possibilitats d’accés a l’aigua, ja sigui de pou, de mina o de reg, s’expressen també aquí en el paisatge.

El pantà de Riudecanyes

El 1897, davant les dificultats d’abastiment d’aigua, l’Ajuntament de Reus va encarregar a un equip d’enginyers, entre els quals Francesc Macià, un estudi per portar aigües a la ciutat. L’estudi, que incorporava la conca del riu Siurana i la derivació d’aigua del riu a Riudecanyes mitjançant un canal, va impulsar la creació d’una Comissió de Pantans, que el 1902 va obrir una subscripció popular per construir l’embassament. El 1904 se’n va posar la primera pedra. Després d’algunes aturades, les obres es van enllestir el 1916 i el pantà va entrar en servei el 1918. El 1919 va entrar en funcionament el canal obert des del riu Siurana.

 

Indicador del pantà en un dels camins dels voltants del passeig
Instal·lacions del pantà al capdamunt del passeig
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.