www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

Un lloc de trobada i esbarjo

La font del Lleó, anomenada també dels Capellans, era un lloc de trobada habitual en les anades al passeig. Un lloc on aturar-se a fer un glop d’aigua fresca, a berenar, a descansar o a jugar. I quan no hi havia aigua a les cases, a omplir el càntir abans de tornar a casa.

La figura del lleó

El lleó és un animal que trobem molt sovint representat en emblemes i escuts i en elements d’imatgeria popular. En el cas del seguici festiu, Reus va incorporar la figura del lleó el 2004. 

El lleó és un símbol de noblesa, de força i de poder. I també d’abundància, per això el trobem sovint decorant el brollador de moltes fonts. En el cas de la font del passeig, inicialment es coneixia com a font dels Capellans. Quan la font va incorporar la figura del lleó com a decoració, va començar a anomenar-se també font del Lleó, i aquest nom ha acabat substituint l’antic.  

L'actual font del Lleó
El Lleó al seguici festiu de Reus
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials