Ajuntament de Reus

Un lloc de trobada i esbarjo

La font del Lleó, anomenada també dels Capellans, era un lloc de trobada habitual en les anades al passeig. Un lloc on aturar-se a fer un glop d’aigua fresca, a berenar, a descansar o a jugar. I quan no hi havia aigua a les cases, a omplir el càntir abans de tornar a casa.

La figura del lleó

El lleó és un animal que trobem molt sovint representat en emblemes i escuts i en elements d’imatgeria popular. En el cas del seguici festiu, Reus va incorporar la figura del lleó el 2004. 

El lleó és un símbol de noblesa, de força i de poder. I també d’abundància, per això el trobem sovint decorant el brollador de moltes fonts. En el cas de la font del passeig, inicialment es coneixia com a font dels Capellans. Quan la font va incorporar la figura del lleó com a decoració, va començar a anomenar-se també font del Lleó, i aquest nom ha acabat substituint l’antic.  

L'actual font del Lleó
El Lleó al seguici festiu de Reus
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.