www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

M. Àngels Ollé Romeu

M. Àngels Ollé Romeu va néixer a Sant Sadurní d’Anoia el 1937 i va morir a Reus el 2019.

El 1963 es va instal·lar a Reus, una ciutat grisa on va portar aires de renovació pedagògica i on, juntament amb altres mestres i famílies, va crear l’escola Mowgli. 

Llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitat pedagogia, va ser professora titular de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, i va contribuir també a la renovació pedagògica i a la formació de professionals de la docència.

És autora de més d’un centenar de llibres adreçats al públic infantil: llibres de creació, com Una cullereta a l’escola, Tula la tortuga, El vaixell bromista o El gat i el lloro. I, sobretot, llibres per aprendre a llegir, com els de la col·lecció A poc a poc, per descobrir els sons i les grafies: el de la R d’El rei, la reina i el ratolí, el de la doble L d’El conte de la lluna callada.

El 2003 va ser escollida presidenta del Pacte Nacional pel Dret a decidir de Reus i el 2007 va ser impulsora i una de les fundadores del col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat de Reus.

Al llarg de la seva trajectòria va rebre diferents reconeixements, com el Premi Serra d'Or de Literatura Infantil i Juvenil 1994. El 2019 va ser distingida amb la Medalla de Ciutat.

Angeleta Ferrer i Cèlia Artiga

Angeleta Ferrer i Cèlia Artiga van ser dues pedagogues que van deixar també una empremta destacada a la ciutat.

Filla de Rosa Sensat, Angeleta Ferrer i Sensat (Barcelona, 1904-1992) va ser mestra i pedagoga i catedràtica de Ciències Naturals, un àmbit en què va impulsar diferents projectes centrats en l’ensenyament experimental. Després de la guerra civil va perdre el càrrec de catedràtica, i després d’un període a Madrid es va traslladat a Reus, on va ser professora de l’institut durant 18 anys.

Cèlia Artiga Esplugues (Reus, 1912-2000) va començar a treballar com a mestra a Reus el 1937, i poc després es va refugiar amb els seus fills a Arties. Després de la guerra civil va treballar en diverses escoles de Catalunya, intentant sempre esquivar la rigidesa de l’ensenyament franquista, i finalment es va instal·lar a Reus, on donà classes al col·legi del barri Immaculada que avui du el seu nom i a l'Escola Prat de la Riba. Va impulsar diferets trobades entre mestres de Reus, Tarragona i Valls.

 

Cèlia Artiga fent classe a un grup d'escolars
Retrat de la pedagoga Angeleta Ferrer
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials