www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

Tornar

El passeig de la Boca de la Mina inaugura oficialment dissabte la plaça de M. Àngels Ollé i l’escultura de la venedora d’anissos

08
Oct
2021
La venedora d'anissos. Crèdits de la foto: Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus / Col·leció Josep Ornosa Soler / Autor: Josep Ornosa Soler, circa 1960
Comparteix

Aquest dissabte 9 d’octubre, el passeig de la Boca de la Mina acollirà dos actes d’homenatge i reconeixement. El primer serà a la pedagoga i escriptora M. Àngels Ollé, amb la inauguració oficial de la plaça que du el seu nom. El segon, a la figura de la venedora d’anissos, amb la inauguració de l’escultura de Mercè Bessó que la representa a l’entrada de la Boca de la Mina, i que s’ha col·locat en el marc de la intervenció que l’Ajuntament de Reus, a través d’Aigües de Reus, ha dut a terme en aquest espai històric per condicionar-lo i dignificar-lo.

L’acte comptarà amb la participació, entre altres, de Pere Prats Sobrepere, que serà l’encarregat de glossar la figura de M. Àngels Ollé; Salvador Palomar, que explicarà la presència de les venedores d’anissos al passeig; Mercè Bessó, autora de l’escultura de la venedora d’anissos, i d’actors i actrius del Bràvium que recrearan l’ambient del passeig ara fa un segle.

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials