Tornar

Finalitza la programació de visites de les entitats del Consell Municipal de la Discapacitat al passeig de la Boca de la Mina

27
Mai
2022
Comparteix

Unes 170 persones, membres de 12 entitats que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat, un òrgan sectorial de participació coordinat per la Regidoria de Benestar Social, han assistit a les rutes teatralitzades que ofereix l’oferta lúdica i cultural del passeig de la Boca de la Mina entre el 17 de gener i el 26 de maig.

En concret, s’han programat rutes culturals i rutes de l’aigua, organitzades per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa Ans Educació en el marc del projecte de Millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, cofinançat per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya a través dels fons FEDER de la Unió Europea.

Les rutes també han servit per consolidar un ambient de convivència entre els membres de cadascuna de les entitats que hi han participat.

A més, cal recordar que des del moment inicial de validació del projecte de remodelació d’aquest espai, el Consell municipal de la Discapacitat va tenir un paper important a través de la Comissió d'Accessibilitat i la Subcomissió de Pictogrames, que van fer les aportacions necessàries per aconseguir un espai inclusiu. Així, per exemple, són fruit d’aquest treball, l'existència d'un camí enrajolat, al costat del camí de sorra, que facilita la mobilitat de les cadires de rodes i de qualsevol persona amb dificultats per caminar, i la senyalització inclusiva, mitjançant pictogrames situats als tres punts d'accés i al llarg del passeig.

Per tot això, les entitats que han participat en les visites han fet una valoració positiva d’aquesta experiència.

 

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials