www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

Tornar

L’alumnat de la Casa d’Oficis de Creació i producció audiovisual de Mas Carandell presenta tres vídeos sobre el passeig de la Boca de la Mina

12
Nov
2021
Comparteix

Els i les joves de la Casa d’Oficis de Mas Carandell del curs 2019-2020 van acceptar el repte de fer una lectura personal del passeig de la Boca de la Mina a partir dels 11 punts d’interès que s’han definit en el recorregut actual pel passeig.

Les animacions van ser realitzades en el marc de l’especialitat de Creació audiovisual, amb el programa Adobe After Effects, sobre diferents moments històrics i espais emblemàtics d’aquesta localització. A cada jove se li va assignar un espai i un moment històric per tal que elaboressin un clip de 2-3 minuts. Aquests clips inclouen imatges cedides pel Centre de la Imatge Mas Iglesias, que van ser seleccionades fruit de la recerca prèvia que van realitzar.

Part del resultat d’aquest treball es pot veure ara en tres vídeos breus que amb la utilització d’imatges d’arxiu i tècniques d’edició digital ens acosten lectures personals sobre la font del Lleó, l’escola Mowgli i la Boca de la Mina.

Els tres vídeos es poden veure al blog de la Casa d’oficis, i també se’n farà difusió a través de les xarxes i del web del passeig de la Boca de la Mina. En aquest sentit, la proposta neix de la voluntat d’obrir el projecte de Recuperació i millora del passeig de la Boca de la Mina a la participació ciutadana, i de manera especial als i les joves de la ciutat.

La Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Aquest mes de novembre l’IMFE Mas Carandell ha iniciat la setena edició de la Casa d’oficis d’aquesta especialitat. Les Cases d’oficis són programes de formació per a l’ocupació, que compten amb un primer semestre d’aprenentatge i una segona part, també de 6 mesos, en que nois i noies tenen un contracte laboral. Per a participar cal tenir de 16 a 29 anys, estar en atur, tenir un nivell d’estudis bàsics, i residir a Reus, als barris del Carme, la Immaculada o Sol i Vista.

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials