www.reus.cat
El web de la ciutat de Reus

img reus promoció

http://www.reuspromocio.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

img reus capital cultura

capitalcultura.reus.cat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing Lorem ipsum dolor sit amet.

img reus compartir

Xarxes socials
Consulta les diferents xarxes socials de l'Ajuntament

Tornar

Una trentena de membres de les entitats del Consell Municipal de la Discapacitat de Reus verifiquen l'accessibilitat del passeig de la Boca de la Mina

03
Nov
2021
Comparteix

Una trentena de membres de les entitats que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat de Reus han participat aquest dimecres, 3 de novembre, al matí en una visita guiada al passeig de la Boca de la Mina. Des del moment inicial de validació del projecte de remodelació d’aquest espai, el Consell municipal de la Discapacitat va tenir un paper important a través de la Comissió d'Accessibilitat, que va fer les aportacions necessàries perquè fos un projecte inclusiu. L'activitat, que ha començat a les 10 h i ha durat una hora i mitja, ha facilitat a les persones participants gaudir d'un recorregut en què han pogut conèixer la remodelació recent del passeig de la Boca de la Mina i verificar, de la mà dels tècnics responsables de la remodelació, com la inclusió i l'accés universal són eixos vertebradors de tota la intervenció.

Així, per exemple, han pogut constatar l'existència d'un camí enrajolat, al costat del camí de sorra, que facilita la mobilitat de les cadires de rodes i de qualsevol persona amb dificultats per caminar, i la senyalització inclusiva, mitjançant pictogrames situats als tres punts d'accés i al llarg del passeig. Uns pictogrames validats pel Portal Aragonès de Comunicació Augmentativa i Alternativa (ARASAAC), expert en l'ús de pictogrames que faciliten la comunicació a les persones que tenen dificultats en aquest àmbit per diferents factors: diversitat funcional, desconeixement de l'idioma, traumatismes, degeneració cognitiva, etc.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, també ha fet la visita i ha destacat la importància d’incloure tothom: «és molt important que quan es fa un nou espai a la ciutat o es remodela un d’existent es tingui en compte la inclusió, és a dir, facilitar-hi que persones amb capacitats molt diverses puguin accedir-hi i gaudir-ne, ja que tota la ciutadania té els mateixos drets. La ciutat ha d’estar pensada i dissenyada per a tothom».

El passeig de la Boca de la Mina es va obrir al públic el 4 de juliol, una vegada completades les obres de la intervenció integral que han condicionat i dignificat un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

“Era costum anar a la font del Lleó, coneguda antigament com dels Capellans, i a la Bassa Nova.”

EL MEU PASSEIG

El passeig de la Boca de la Mina és un espai arbrat de 1.275 metres d’amplada situat a la banda nord del municipi de Reus, entre l’avinguda del Comerç i la Boca de la Mina, al nord de la línia del ferrocarril i de l’estació de tren.

L’objectiu és recuperar el passeig, preservar-lo i fomentar-hi nous usos fent-lo accessible per a tothom.

ENVIA’NS LA TEVA HISTÒRIA
Generalitat de Catalunya
Feder

La Boca de la Mina

El passeig ha estat i és un important espai patrimonial d’esbarjo on es porten a terme els costums tradicionals, el lleure familiar i festeig de la ciutat per als reusencs i les reusenques.

Segueix-nos a les xarses socials